preslatko > Opasni psi
login | najnovije slike | najslađe slike | članovi
Opasni psi

Opasni psi

ljubimci:

nemam ljubimca

dodaj za prijatelja

| pošalji komentarO Meni

Grad će do kraja decembra dopuniti Odluku o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na osnovu koje će vlasnici opasnih pasa morati da plaćaju godišnju taksu od 30.000 dinara s tim što će ove četvoronošce na javnu površinu moći da izvode samo punoletna lica i to na povocu i sa zaštitnom korpom.

Po usvajanju dopune ove odluke na sednici Skupštine grada svi vlasnici opasnih pasa moraće prilikom šetnje svojih ljubimaca da nose potvrde odnosno pasoš za pse.

To znači da vlasnik mora imati kod sebe dokumentaciju koja potvrđuje da je opasan pas registrovan, vakcinisan i da je prošao ispit socijalizacije. Kako bi sprečile malverzacije sa registracijama ovakvih pasa van Beograda uvešćemo pravilo da vlasnici opasnih pasa koji nisu čipovani na teritoriji grada moraju prethodno pribaviti saglasnost Sekretarijata za komunalne i stambene poslove kako bi izveli ljubimca na javnu površinu u Beogradu. Ta saglasnost se plaća po važećem cenovniku veterinarske ustanove, važi 15 dana i predstavlja potvrdu da je pas vakcinisan, obeležen i da je prošao ispit socijalizacije - kaže Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalno stambene poslove i dodaje da će kazne za prekršaje ovih pravila iznositi od 30.000 do 75.000 dinara.

Pravila za držanje opasnih pasa

* Opasne pse mogu da izvode samo punoletne osobe i tako da pas ima korpu na brnjici i da bude na povocu;
* Opasne pse vlasnici ne smeju ustupati drugima na čuvanje i privremeni smeštaj, osim u slučaju veterinarske nege.
* Opasni psi ne smeju da budu čuvani u zajedničkom dvorištu bez saglasnosti svih korisnika dvorišta, a objekat u kome se drže ovakvi psi mora biti pod ključem;
* Opasni psi moraju proći obuku i socijalizaciju u Kinološkom savezu Srbije;
* Na ulazu u prostor, odnosno objekat u kome se drži opasan pas mora da bude vidljivo istaknuto upozorenje: „OPASAN PAS”.
* U slučaju da se neka od odredbi ne poštuje i dođe do incidenata, pas mora biti kastriran, a u težim slučajevima agresije i eutanaziran.


Opasni psi

- Staford terijeri,
- Američki staford terijeri,
- Mini bul terijeri,
- Pit bul terijeri i
- Mešanci tih rasaKo se sa mnom slaze da ne postoje opasni psi i da sve to zavisi kako se vlasnik ophodi prema psu,neka mi posalje zahtev za prijateljstvo!

Moji ljubimci: nemam ljubimca

Blog Novosti

Ne postoje opasni psi

2012-08-19 14:55:01

http://www.youtube.com/watch?v=oCRHibqiifs

Rooley - Ne postoje opasni psi 2012 (PESMA podrska svim vlasnicima "opasnih" pasa)VIDEO
čitaj dalje

Najnovije Slike

Bull terijer Pit Bull

Prijatelji (1)

nina 10

Komentari

Luna 10

Luna 10 | 2012-08-19 15:11:24

Ne postoje opasni psi!Pas ce biti bas onakav kakvim ga covek stvari!